Vuoden 2020 parhaat elokuvat - Top 50

Top 10: Parhaat kiroilut

Tänään lyödään sitten ikimuistoisimmat kiroilut kehiin ja sanomattakin selvää, että vaikea oli valita painottaako itse kiroilua, kohtausta yms. Tästä lähtee ja lopussa on vielä kiva koostevideo.

10. Snakes On a Plane


Hoidetaan se pakollinen pois alta, niin ei tarvitse sitä odotella turhia. Yksi valkokankaan raskaimpia ja intensiivisimpiä f-pommin tiputtajia tiukan mulkoilun kera, josta mm. Tarantino on huolella ammentanut esimerkiksi Pulp Fictionissa ja Django Unchainedissa.



9. Tiskirotat II

Nörttien taistelu. Ehkä sittenkään itse kiroilu ei ole niinkään pääosassa, mutta pakko tämä oli työstää mukaan tähän listaan.



8. Dennis Farina ja mikä tahansa elokuva


Elokuvakankaan parhaimmat f-pommit, ehkäpä. Varmaankin. Päättäkää itse tämän kompilaation perusteella.


7. Shaun, kuolleiden kunkku


Kasuaali tiedostelu baari-illan lomassa. Ei varmaan kannata käyttää oikeassa elämässä ihan tuosta vain.



6. Kiss Kiss Bang Bang

Tuttu juttu, pienellä twistillä toteutettuna. Erittäin hyvä ja ehkä hieman unohdettu elokuva. Niin kuin Val Kilmer nykyään, anteeksi.


5. Team America - Maailman poliisi


Parodioidaan omaa punaniskaisuutta ja isänmaallisuutta. Napakymppi.


4. Vaihtokaupat


Yksinkertainen on tyylikästä.



3. Kuin raivo härkä


Oikeastaan tähän voisi laittaa lähes minkä tahansa Joe Pescin elokuvan ja olin lähellä valita Goodfellasista erään tutun kohtauksen. Mutta sen sijaan esitellään tämä hyvin rytmitetty ratatata, jonka upottaminen ei jostain syystä toimi: Klik.

2. Kukkoilijat

Jälleen ei jostain syystä tämän videon kohdalla upotus toimi, mutta tässä on sitä jotain. Yleensäkin britit tuntuvat jotenkin olevan tässäkin puhelemisen lajissa parempia. Ihan vaikka vain Hugh Grant toteamassa "Bollocks". Mutta tässä on Brendan Gleeson ja Ralph Fiennes: Olkaa hyvä .

1. Full Metal Jacket


Elokuvahistorian ehkä paras ensimmäinen tunti - puolitoista tuntia. Ja tämä kohtauskin olisi itsessään jo meikäläisen parhaat elokuvakohtaukset listalla kärkisijoilla. R. Lee Ermey, jäätävä moottoriturpa joka päätyi puolisattumalta mukaan elokuvaan.



Ja sitten vielä bonuksena, parisataa kappaletta loukkauksia:



Kommentit