Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset (2018) - elokuvan arvostelu

Deadpool (2016) - Arvostelu

Jo juliste kertoo oleellisen.
Jälleen yksi Marvelin universumin supersankarielokuva. Mutta Deadpool ei olekaan perinteinen supersankari. Deadpool/Wade Wilson kommunikoi katsojan/lukijan kanssa ja laukoo vitsejä suurinpiirtein jokaisella puheenvuorollaan, eikä ota itseään tai ylipäätään yhtään mitään kovinkaan tosissaan. Taistelut ovat näyttäviä ja melko raakoja, mutta myös humoristisia. Koska leffa on kuulemma hyvin onnistunut Deadpoolin hengen vangitsemaan, niin näin on ilmeisesti myös sarjakuvan puolella.

Juonella ei paljoa juhlita. Poika tapaa tytön, poika saa syövän. Hämärästä baarista löytyy mysteerimies, joka ohjaa pojan tohtorin luo. Tohtori pystyy tekemään pojasta supersankarin ja samalla syöpäkin parantuu. Tohtori paljastuu kuitenkin pahaksi tohtoriksi ja lopputulos jättää esteettisessä ja eettisessä mielessä toivomisen varaa. Pojasta tulee kuitenkin supersankari ja ensitöikseen poika haluaa kostaa tohtorille.

Deadpool ei väistele genrensä kliseitä, vaan suorittaa ne ja nauraa tietoisesti päälle ennen ja jälkeen. Leffan markkinointi on ollut elokuvansa näköistä, eli kieli poskessa on menty. Huumoria riittää penteleesti ja se on nimenomaan sellaista sarjakuvahuumoria rivouksilla höystettynä, mutta myös fyysistä huumoria ja naurettavia skenaarioita löytyy. Itselleni ei ole ihan omin huumorin laji tämä jatkuva pikkuvitsien sarjatuli, jotka lipsautetaan puolihuomaamatta ulos. Ihan hyviä heittoja silti ja todella paljon. Mutta mukana on tosiaan myös perusteellisempaa repeilyä aiheuttavaa ainesta ja muutamaan otteeseen ei auttanut kuin käpertyä naurusta kaksin kerroin.

Ihmiset käytännössä mahdollistivat tämän leffan tekemisen ja se jatkaa Guardians Of The Galaxyn viitoittamalla huumoripitoisella supersankarielokuvien tiellä. Mielenkiintoista nähdä siirtyisikö Avengers -joukonkin leffat hieman enemmän tälläiseen suuntaan trendin mukana ja missä vaiheessa Hollywood imee tämänkin genren kuiviin. Itsellä ainakin tahtoo olla jo ähky noiden perus supersankarileffojen kanssa ja reippaan kuukauden päästä olisi Batmanin ja Teräsmiehen yhteisleffa... En tiedä mitä odottaa, mutta hieman pelottaa.

Turha kai tässä kummempia jaaritella. Viihdettä ja huumoria on tarjolla yllin kyllin, sekä neljäs seinä paukkuu kun Deadpool kommentoi jopa sitä miksei elokuvassa ole enempää/merkittäviä X-Maneja. Ja kyllä, lopputekstienkin jälkeen on vielä klippiä tarjolla. Kaksi kertaa tuli katsottua läpi.

Kommentit